Meet-up voor onderwijs en bedrijfsleven

Woensdag 11 mei organiseert het CWT van 15.30 – 16.45 uur een Meet-up voor onderwijs en bedrijfsleven. Geïnteresseerden en betrokken partijen worden meegenomen in het ontwikkeling van het CWT als ontdekwerkplaats.

Pabostudenten Rianne Venema en Eliane Kamp (Viaa Hogeschool Zwolle) presenteren hun visie op een contextrijke programmering rondom Wetenschap en Technologie. Je kunt Eliane en Rianne input geven door hun enquête in te vullen.

Kom ook en neem bij het CWT een kijkje in:

  • De ontdekhoek
  • Het Powerhouse
  • De Mooimakerij
  • De Bouwfabriek

Het CWT is te vinden in een nieuw gebouw op het terrein van OVG. Uniek is de rol van leerlingen en studenten bij de ontwikkeling van het centrum. Leerlingen uit de bouwopleidingen van OVG en het aangesloten mbo hebben een grote bijdrage geleverd aan zowel de bouw van het pand als ook de inrichting ervan. Daar houdt het niet mee op. Vanuit de gedachte om jongeren tijdens hun opleiding te betrekken hebben hbo-studenten van de lerarenopleiding ruimte gekregen om hun stage- of afstudeeropdracht binnen het CWT vorm te geven. De studenten werken aan onderzoek rondom W&T in het basisonderwijs en werken opdrachten uit binnen de kaders van onderzoekend en ontwerpend leren. Deze opdrachten zijn bedoeld om deels binnenschools en deels bij het CWT uit te voeren.

Kom je ook? Je bent van harte welkom!

Aanmelden Meet-up 11 mei

Voor en door jongeren in opleiding

Het CWT is gebouwd met jongeren uit de bouwopleidingen van OVG. Ook de inrichting is gerealiseerd met aankomend timmermannen, schilders en installateurs. De contextrijke opdrachten rondom W&T-onderwijs worden ontwikkeld door pabostudenten. 

Ontdekwerkplaats CWT wordt mede mogelijk gemaakt door: